Connect with us

Η Αντίπαρος, το μικρό βραχώδες κατοικημένο νησί του νοτίου Αιγαίου στην καρδιά των Κυκλάδων, το οποίο απέχει λιγότερο από ένα ναυτικό μίλι από την Πάρο, κλέβει τις εντυπώσεις κι όχι άδικα.

Πρόκειται για ένα λευκό σύνολο, στο καταγάλανο Αιγαίο, με τα σπιτάκια να αποτελούν τις όμορφες πινελιές του. Εκτός από τουριστικός προορισμός, η Αντίπαρος είναι ένα μέρος ιστορικό με μνημεία και σπουδαία σύμβολα. Γι’ αυτό το λόγο κάθε χρόνο επισκέπτονται το νησί χιλιάδες τουρίστες για να κάνουν μπάνιο στις πεντακάθαρες παραλίες και θαυμάσουν ένα από τα ωραιότερα και αρχαιότερα σπήλαια του κόσμο, αλλά και τη μοναδική θέα. Περπατώντας κανείς στα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια θα δει μικρά μαγαζάκια και θα απολαύσει φρέσκο ψάρι στις ταβερνούλες του νησιού.

Το μικροσκοπικό αυτό νησί-δορυφόρος της Πάρου έχει εξελιχθεί μάλιστα τα τελευταία χρόνια σε ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό για διακοπές, ιδιαίτερα για τους νέους, και σηματοδοτεί το ελληνικό καλοκαίρι. Οι βουτιές στα γαλάζια νερά και οι γεύσεις με άρωμα παράδοσης μαζί με τις βόλτες σε ένα αρχέτυπο κυκλαδίτικο νησί αφήνουν μοναδικές αναμνήσεις στον επισκέπτη που επιστρέφει ξανά και ξανά.

Στη Χώρα του νησιού βρίσκονται όλα τα στέκια του νησιού, ενώ εκεί οι τουρίστες θα επιλέξουν τα κατάλληλα καταλύματα για να περάσουν ξέγνοιαστες διακοπές. Δε θα βρει κανείς πολυτελείς μονάδες, αλλά αυτό σίγουρα δεν μειώνει σε τίποτα την τουριστική υποδομή του.

Ο Άγιος Γεώργιος είναι επίσης γνωστός οικισμός του νησιού και με τις όμορφες παραλίες του μπορεί να γίνει βάση για γαλήνιες διακοπές. Η Αντίπαρος αποτελεί εκτός από επιλογή πολυήμερων διακοπών, και μια ιδανική λύση για μονοήμερη εκδρομή, για όσους έχουν επιλέξει ως βάση των διακοπών τους την Πάρο.

Advertisement