Connect with us

Η Καβάλα είναι μια πόλη-εμπειρία για όλες τις εποχές του χρόνου, με μακρόχρονη ιστορία. Σε κερδίζει αμέσως ιδιαίτερα αν γνωρίσεις τους κατοίκους της. Έχοντας αυτή τη μοναδική θέα στα μακεδονικά παράλια και το ανοικτό Αιγαίο Πέλαγος δεν αποτελεί απλώς έναν γοητευτικό προορισμό αλλά δημιουργεί ένα σκηνικό που κερδίζει όλους τους επισκέπτες της.

Οι παραλίες, οι παραδοσιακές γειτονιές και τα γύρω βουνά δημιουργούν τις ιδανικές προϋποθέσεις για να επιλέξει κανείς την Καβάλα ως εναλλακτικό καλοκαιρινό προορισμό. Χαλαρώνοντας στο λιμάνι της Καβάλας απολαμβάνεις όμορφες εικόνες και ατενίζεις στον θαλασσινό ορίζοντα. Επισκεπτόμενος κανείς την πόλη της Καβάλας έχει επίσης την ευκαιρία να δει πολλά και σημαντικά αξιοθέατα και οθωμανικά μνημεία.

Ένα ακόμη πολύ σημαντικό πλεονέκτημα της Καβάλας είναι οι εξαιρετικές παραλίες που βρίσκονται σε ελάχιστη απόσταση γύρω από την πόλη και την καθιστούν έναν διαφορετικό καλοκαιρινό προορισμό. Οι πιο καλές από αυτές απλώνονται στα δυτικά και αξίζει να τις επισκεφτείτε αν βρεθείτε στην περιοχή. Νοτιοδυτικά του λιμανιού διαγράφεται το αμμουδερό τόξο της Καβάλας, η παραλία Καλαμίτσα.

Πρόκειται για μια αρκετά δημοφιλή παραλία καθώς αποτελεί και μια εύκολη λύση για τους ντόπιους που θέλουν να κάνουν ένα γρήγορο καλοκαιρινό μπάνιο. Άλλες παραλίες, πλαισιωμένες με βράχια και πεύκα αποδεικνύουν γιατί η περιοχή έχει αυτή τη φήμη για τα καθαρά νερά και τις όμορφες ακτές. Θεωρούνται μάλιστα λόγω της καθαρής θάλασσας και του υπέροχου φυσικού τοπίου της Καβάλας από τις καλύτερες της Ανατολικής Μακεδονίας.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες έχετε επίσης την ευκαιρία να απολαύσετε και διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην πόλη αλλά και σε ολόκληρη περιοχή. Η Καβάλα, μια πόλη των αισθήσεων είναι ένας προορισμός που μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να χαλαρώσετε ενώ ενδείκνυται ιδιαίτερα για οικογένειες.

Advertisement