Connect with us

Λένε πως η ομορφιά και η ευτυχία «κρύβονται» στα μικρά πράγματα και δεν έχουν άδικο. Μια φράση που  αποτυπώνει και τη φυσική ομορφιά όσων βλέπουμε γύρω μας. Γιατί μπορεί οι διάσημες πρωτεύουσες και οι μεγάλες πόλεις του κόσμου να λάμπουν μέσα στην μοναδικότητά τους, αλλά το ίδιο ισχύει και για τα μικρά χωριά που εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη.

Το Travel+Leisure μας ταξιδεύει αυτή τη φορά στα μικρά και κρυμμένα χωριά της Ευρώπης, που εντυπωσιάζουν με τη φυσική τους ομορφιά.

Ανάμεσα στα 25 που ξεχώρισε το ταξιωτικό περιοδικό βρίσκονται και δύο ελληνικά: Η Χώρα της Φολεγάνδρου και η Καρδαμύλη, στην 10η και η 20ή θέση αντίστοιχα.

Καρδαμύλη

Καρδαμύλη – Shutterstock

Το παραθαλάσσιο χωριό της Μάνης δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανένα. Το εντυπωσιακό του σκηνικό βασίζεται στις αντιθέσεις με τη ματιά να ακουμπά τα κρυστάλλινα νερά και να τα ενώνει με τις βουνοκορφές.

Καρδαμύλη – Shutterstock

Κυπαρίσσια και ελαιώνες παίρνουν πορτοκαλί και μαβιά χρώματα υπό το φως του ηλιοβασιλέματος, αιχμαλωτίζοντας τον ταξιδιώτη. Το γραφικό λιμάνι, οι πέτρινες μεζονέτες, το άθικτο του χωριού συγκαταλέγουν την Καρδαμύλη σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς.

Καρδαμύλη – Shutterstock

Ο ταξιδιώτης μπορεί να βρεθεί εκεί με το ταίρι του ή την οικογένειά του, μιας και το χωριό μπορεί να γίνει ένας ρομαντικός αλλά και οικογενειακός προορισμός. Στην Καρδαμύλη, η φιλοξενία και η χαλάρωση είναι αδιαμφισβήτητες, με τον επισκέπτη να ζητά την επιστροφή του στον τόπο που λάτρεψε.

Καρδαμύλη – Shutterstock

Χώρα, Φολέγανδρος

Το κυκλαδίτικο όνειρο δεν σταματά στην Φολέγανδρο, με τη χώρα του νησιού να είναι μία από τις πιο καλοδιατηρημένες.

Φολέγανδρος – Χώρα – Shutterstock

Ολα κινούνται σε παραδοσιακό στιλ, με τις επιγραφές των καταστημάτων να είναι ξύλινες και ζωγραφισμένες στο χέρι, ενώ τα ξενοδοχεία και τα περισσότερα εστιατόρια και μπαρ να διατηρούν το παραδοσιακό στοιχείο.

Φολέγανδρος – Χώρα – Shutterstock

Στη Χώρα δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, οπότε οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν με ησυχία τη βόλτα τους και να απολαύσουν το φαγητό ή τον καφέ τους σε μία από τις τρεις πλατείες

Φολέγανδρος – Χώρα – Shutterstock

Οι ιβίσκοι και οι μπουκαμβίλιες στα μπαλκόνια δίνουν μία χρωματιστή νότα στα ξύλινα μπαλκόνια γύρω από το Κάστρο, κάνοντας την εικόνα να μοιάζει βγαλμένη από πίνακα ζωγραφικής.

Advertisement