Connect with us

Το Αγκίστρι αποτελεί μια υπέροχη επιλογή για κοντινές αποδράσεις από την Αθήνα, αφού απέχει μόλις 55 λεπτά με το ιπτάμενο δελφίνι από τον Πειραιά.

Ιδανικός προορισμός για μονοήμερη φυγή από την καθημερινότητα ή ξέγνοιαστα Σαββατοκύριακα, το πευκόφυτο Αγκίστρι θυμίζει έναν μικρό επίγειο παράδεισο με έκταση 11,7 τετραγωνικών χιλιομέτρων που συνδυάζει το πράσινο με τα καταγάλανα νερά και τις υπέροχες παραλίες. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως πρόκειται για το τρίτο νησί στην Ελλάδα σε αναλογία πρασίνου (80%).

Παρόλο που το Αγκίστρι θεωρείται τουριστικός προορισμός και διαθέτει έντονη νυχτερινή ζωή για όσους το επιθυμούν, έχει διατηρήσει την γαλήνη ενός ήσυχου και ρομαντικού νησιού.

Στο μικρό νησάκι του Αργοσαρωνικού θα βρείτε αρκετά ξενοδοχεία με όλες τις ανέσεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια, και φυσικά τα γραφικά ταβερνάκια που προσφέρουν πεντανόστιμο φρέσκο ψάρι.

Τα τέσσερα χωριά του Αγκιστρίου είναι το Μεγαλοχώρι ή Μύλος που αποτελεί την χώρα του νησιού, η Σκάλα (το φυσικό λιμάνι όπου προσεγγίζουν τα ferry boat από Πειραιά/Αίγινα), τα Λιμενάρια και το Μετόχι.

Πως θα φτάσετε στο Αγκίστρι:

Το νησί έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά σε καθημερινή βάση. Το ταξίδι με ferry boat διαρκεί 2 ώρες, ενώ με το ιπτάμενο δελφίνι θα φτάσετε στη Χώρα του νησιού σε μόλις 55 λεπτά. Στο Αγκίστρι μπορείτε επίσης να μεταβείτε και από την Αίγινα με το Αγκίστρι express ή με ένα θαλάσσιο ταξί.

Παραλίες που μπορείτε να επισκεφθείτε στο Αγκίστρι:

– Σκάλα: Αμμουδερή-άβαθη τουριστική παραλία στην βορειοανατολική πλευρά του νησιού. Εκεί βρίσκεται και το φυσικό λιμάνι στο οποίο αράζουν τα ferry boat της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με Πειραιά και την Αίγινα. Πάνω στην παραλία της Σκάλας βρίσκονται ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια και καφετέριες.

– Μεγαλοχώρι: Η αμμώδης παραλία στον οικισμό Μεγαλοχώρι ή Μύλο (χώρα του νησιού στον βορρά).

– Δραγωνέρα: Βοτσαλωτή παρθένα παραλία στην δυτική πλευρά του νησιού εύκολα προσβάσιμη με δρόμο. Η παραλία αυτή είναι περιτριγυρισμένη με δάσος πεύκων και στο αριστερό μέρος υπάρχει μια υπαίθρια καντίνα.

– Σκληρή και Χαλικιάδα: Ακολουθώντας δυτικά το στενό μονοπάτι από το Λιμάνι της Σκάλας όπου φτάνει το πλοίο από Αίγινα/Πειραιά βρισκόμαστε αρχικά στην παραλία Σκληρή και αργότερα στην τελείως απομονωμένη παραλία της Χαλικιάδας. Η παρθένα παραλία της Χαλικιάδας είναι παραλία γυμνιστών, εντελώς απομονωμένη και δύσκολα προσβάσιμη.

– Μαρίζα: Παραλία-Βράχος πάνω στην θάλασσα, ιδανικός για βουτιές, που βρίσκεται δυτικά του νησιού, στο χωριό Λιμενάρια.

– Απονήσος: Άβαθη παραλία ανάμεσα από το ιδιωτικό νησί της Απόνησου και το Αγκίστρι.

Advertisement