Connect with us

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τρίτης στην Αγία Βαρβάρα καθώς μια ισχυρή έκρηξη αναστάτωσε τη γειτονιά γύρω από το 2ο Γυμνάσιο.

Στο σημείο έσπευσαν η Πυροσβεστική, η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Κατά την άφιξή τους, διαπιστώθηκε ότι το κυλικείο του σχολείου είχε τυλιχτεί στις φλόγες, ενώ ένας τοίχος είχε καταρρεύσει από την έκρηξη.

Οι πυροσβέστες έθεσαν γρήγορα τη φωτιά υπό έλεγχο, ενώ οι πρώτες έρευνες έδειξαν ότι η έκρηξη προκλήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες μάλλον από τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού.

Όπως αναφέρει το dikaiosinisimera στο κυλικείο δεν υπήρχε φιάλη υγραερίου, ενώ το μοναδικό γκαζάκι που βρέθηκε στον χώρο δεν εξερράγη. Το γεγονός αυτό ενισχύει τις ενδείξεις για εσκεμμένη ενέργεια, με τις αρχές να διερευνούν τις ακριβείς συνθήκες του συμβάντος.

Στο σημείο έφτασαν επίσης κλιμάκιο της Ασφάλειας και το ανακριτικό της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία και να προχωρήσουν στην έρευνα για το περιστατικό.

Οι έρευνες των αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με περισσότερες πληροφορίες να αναμένονται σύντομα. Το σχολείο παραμένεικλειστό σήμερα, Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου.

Advertisement