Το μαράζι της Μαίρη Βιδάλη – Η καταγωγή, η σπουδαία καριέρα, οι αποτυχημένοι γάμοι και το παράπονο των παιδιών της
Σπαρακτικές ώρες περνά η γνωστή και αγαπημένη ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη, η οποία εχθές με μια ανάρτηση στο Facebook αποχαιρέτησε δημόσια τον γιο της, Κάρολο, ο οποίος ξαφνικά έφυγε από την ζωή.
Λίγο αργότερα με μια ανακοίνωση η οικογένεια έκανε την δική της έκκληση προς τον κόσμο ενώ για οτιδήποτε άλλο αποκάλυψαν πως θα επανέλθουν με νέο δελτίο τύπου, αν χρειαστεί.
Μαίρη Βιδάλη: Το παράπονο των παιδιών της
Για όσους δεν γνωρίζουν, η Μαίρη Βιδάλη έχει καταγωγή από Τήνο, την Κωνσταντινούπολη και τη Μικρά Ασία. Αποφοίτησε από το Pierce College, σπούδασε στην δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη και στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι μητέρα τριών παιδιών.
Σε παλιότερη συνέντευξή της, μάλιστα, είχε αποκαλύψει το μεγάλο τους παράπονο από μικρή ηλικία λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Δεν καταφέρνω να τα συνδυάσω όλα: Και στους δυο τομείς, θέατρο και παιδιά, νομίζω έχω ένα μείον. Τα παιδιά μου όταν ήταν μικρά μού έκαναν πολλά παράπονα. Τα πήρα στη δουλειά. Ο γιος μου έπαιξε στο “Καλημέρα ζωή” και η κόρη μου μια σεζόν στο θέατρο. Τα παράπονα σταμάτησαν μετά», είχε παραδεχτεί η Μαίρη Βιδάλη προσθέτοντας:
«Για μία γυναίκα καριέρας το τίμημα δεν είναι τόσο βαρύ όταν έχει την αποδοχή των παιδιών της».
Σε άλλο σημείο της ίδιας συνέντευξης η Μαίρη Βιδάλη είχε πει: «Τα παιδιά μου με συμβουλεύουν συνέχεια και την ακολουθώ τη συμβουλή τους γιατί με αγαπάνε και είναι πιο εξελιγμένα από μένα. Εγγονάκι δε θα ήθελα, θα ήθελα εγγονάκια. Έπρεπε να είμαι γιαγιά πολλά χρόνια τώρα.»
Οι αποτυχημένοι γάμοι
«Οι γάμοι μου δεν κράτησαν γιατί πριν παντρευτούμε ήξεραν ότι είμαι ηθοποιός και αφού παντρευτήκαμε δεν ήθελαν τη δουλειά μου. Όταν έχεις μια οικογένεια δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνεις καριέρα»
Σε παλιότερη συνέντευξή της επίσης η ηθοποιός είχε αποκαλύψει: «Οι γονείς μου μου έκαναν όλα τα χατίρια μέχρι τα 18 που ήρθε η στιγμή να μην κάνω αυτό που ήθελε η μητέρα μου. Οι γονείς μου με κλείδωναν στο σπίτι επειδή ήθελα να γίνω ηθοποιός. Έκαναν απειλητικά τηλεφωνήματα στους δασκάλους μου και μετά στους σκηνοθέτες. Ήταν πολύ άσχημη η κατάσταση»
Η Μαίρη Βιδάλη είπε, μάλιστα στην τότε τηλεοπτική εκπομπή που βρέθηκε ότι προσπάθησε να γλυτώσει από αυτή την άσχημη κατάσταση με μια λανθασμένη κίνηση: Ένα βιαστικό γάμο που έφερε νέα προβλήματα και νέα καταπίεση στη ζωή της και έληξε άδοξα και γρήγορα.
«Η διέξοδος που βρήκα ήταν επίσης λανθασμένη, έκανα αμέσως έναν γάμο, με έναν εξαιρετικό άνθρωπο, που θαύμαζα. Ο σύζυγός μου ήταν πολύ αυστηρός, “μη βαφτείς, μη ντυθείς, μη βάλεις τακούνια, μη μιλάς σε ηθοποιούς” ενώ ήταν και ο ίδιος ο ηθοποιός. Μόλις γέννησα το παιδί, πήρα αμέσως διαζύγιο».
Υπενθυμίζουμε πως η Μαίρη Βιδάλη το 1976 αναδείχθηκε Μις Ελλάς και 3η Μις Κόσμος Μάγια στο Πουέρτο Ρίκο και το 1977 ξεκίνησε την καριέρα της πρωταγωνιστώντας στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
Έχει σκηνοθετήσει Λόρκα, Ίψεν, Σκριμπ, Μπομαρσέ και Ευριπίδη. Έχουν εκδοθεί μεταφράσεις της σε θεατρικά έργα και 4 ποιητικές συλλογές. Έχει βραβευτεί για την πορεία της στο θέατρο από δήμους, συλλόγους και από το φεστιβάλ Πάτρας. Το 2002 ίδρυσε την ΑΜΚΕ Διάχρονο και το 2010 απέκτησε την δική της θεατρική στέγη.
Σταθμοί στην πορεία του Διάχρονου η Φαίδρα του Ρακίνα σε δική της μετάφραση, σκηνοθεσία Κώστα Αρζόγλου και μουσική Μίκη Θεοδωράκη (Ηρώδειο 2003, αρχαίο θέατρο Εφέσου 2004, διεθνές φεστιβάλ Τίργκου Μούρες Ρουμανία 2005, εθνικό θέατρο Άμπου Ντάμπι Εμιράτα 2005), το πρόγραμμα Κάστρια του ΥΠΠΟ, σε δική της εισήγηση με την Θεοφανώ του Άγγελου Τερζάκη, η πρώτη δίγλωσση παράσταση αρχαίου δράματος (ελληνικά – αλβανικά) με τη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη, διάκριση στο διεθνές φεστιβάλ Βουθρωτού 2005, η σύζευξη θεάτρου και όπερας στην διασκευή της Η κυρία με τας καμελίας VS Τραβιάτα, η πρόταση και παρουσίαση σε παγκόσμια πρώτη του προγράμματος “Κωφοί και ακούοντες στο αρχαίο δράμα” με τις Τρωάδες του Ευριπίδη 2015 υπό την αιγίδα της περιφέρειας Κρήτης (έγινε αφορμή μελέτης από Άγγλους θεατρολόγους, η θεατρική βιογραφία της ηρωίδας Λέλας Καραγιάννη, στο ομώνυμο έργο του Γιώργου Α. Χριστοδούλου, 1ο βραβείο ερμηνείας μονολόγου Κορφιάτικα 2017. Καθώς και το βραβείο “Άννα Συνοδινού” για την προσφορά της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Τέλος, υπήρξε δημοτική σύμβουλος Κηφισιάς. Στις περιφερειακές εκλογές του 2010 εξελέγη περιφερειακή σύμβουλος Αττικής με την παράταξη του Γιάννη Σγουρού και ήταν μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2012 ήταν υποψήφια στη Β’ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ. Στις περιφερειακές εκλογές του 2019 εξελέγη ξανά περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, αυτή τη φορά με την παράταξη του Γιώργου Πατούλη, και διετέλεσε αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού.