Ματ Ντέιμον: Το ελληνικό φαγητό που δοκίμασε στη Μεσσηνία και ξετρελάθηκε – Ρωτούσε να μάθει πως φτιάχνεται
Οι χολιγουντιανοί αστέρες που βρίσκονται το τελευταίο διάστημα στη Μεσσηνία, δοκίμασαν διάφορα ελληνικά πιάτα, δίνοντας έμφαση στα τοπικά προϊόντα και το ελαιόλαδο
Η ελληνική κουζίνα είναι πασίγνωστη σε κάθε άκρη του κόσμου. Τα ορεκτικά, οι σαλάτες, τα κυρίως πιάτα και τα γλυκά μας, μαγεύουν κάθε χρόνο εκατομμύρια καλοφαγάδες με πολλούς διάσημους αστέρες να κάνουν ιδιαίτερη μνεία στο ελληνικό φαγητό. Μέσα σε αυτούς και ο Ματ Ντέιμον που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στη Μεσσηνία για τα γυρίσματα της «Οδύσσειας».
Ο Ματ Ντέιμον, ο Κρίστοφερ Νόλαν, ο Τομ Χόλαντ και ο Άντονι Μολινάρι, επισκέφτηκαν πριν λίγες μέρες ένα εστιατόριο στη Μεσσηνία, για να γευματίσουν διάφορα ελληνικά πιάτα. Αν και οι γεύσεις ήταν πολλές, το πιάτο που λάτρεψε ο Ματ Ντέιμον ήταν η… φάβα.
Όπως αποκάλυψε η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης (21.03.2025) στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», όλοι οι ηθοποιοί αποφάσισαν αν δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα, δίνοντας έμφαση στο ελληνικό ελαιόλαδο.
Ο Ματ Ντέιμον αποφάσισε να δοκιμάσει χταπόδι στη σχάρα και αρνάκι αλλά ο έρωτας με την φάβα ήταν αστραπιαίος.
«Ο Ματ Ντέιμον πήρε αρνάκι με κύμινο και δοκίμασε φάβα που του έκανε μεγάλη εντύπωση, ρωτούσε πώς τη φτιάχνουμε. Του άρεσε επίσης το χταπόδι στη σχάρα. Οι υπόλοιποι δοκίμασαν παραδοσιακά πιάτα, τα πήραν για τη μέση και τα μοιράστηκαν», είπε η ιδιοκτήτρια και συνέχισε για το cast της ταινίας:
«Έχουν έρθει πρωταγωνιστές και ο σκηνοθέτης για φαγητό. Είναι πάρα πολύ απλοί. Ενδιαφέρονται πολύ για τα τοπικά προϊόντα, όπως οι ελιές και το λάδι. Σε εμάς γεύτηκαν ταραμοσαλάτα και ψάρια. Ο Κρίστοφερ Νόλαν ήρθε μαζί με τον Ματ Ντέιμον, ενώ έχουν έρθει και οι Τομ Χόλαντ, Άντονι Μολινάρι και άλλοι».
