Connect with us

Υλικά για 4 άτομα

400γρ κιμάς μοσχαρίσιος όσο γίνεται πιο άπαχος
300γρ ψωμί μπαγιάτικο
1 φλιτζάνι πλιγούρι σπασμένο
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο δυόσμο
2 αυγά
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο στο μούλτι, το πλιγούρι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το δυόσμο, το 1 αυγό, αλάτι, πιπέρι και 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε το μίγμα μας και πλάθουμε γιουβαρλάκια στρογγυλά ή οβάλ ανάλογα με το γούστο μας. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε περίπου 1 ½ λίτρο νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει λίγο αλάτι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα στο βραστό νερό τα γιουβαρλάκια και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά. Σε ένα μπολ χτυπάμε πολύ καλά το αυγό, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και σιγά σιγά ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα χωρίς να σταματήσουμε καθόλου το χτύπημα. Όταν έχουμε προσθέσει αρκετή ποσότητα ζωμού από την κατσαρόλα και το αυγό έχει ζεσταθεί πολύ, ρίχνουμε το αυγό σιγά σιγά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας διαρκώς. Βράζουμε ακόμη 3-4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Το μυστικό για να μην σας κόψει το αυγό όταν το προσθέτετε στην κατσαρόλα είναι να βάλετε μέσα στο αυγό από την αρχή 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι και να το χτυπήσετε μαζί με το αυγό.

Advertisement